Ετικέτες

2011-03-31

Μάρτιος 2011

___________________________OBSERVANDUM

- LaTeX στο Blogger
Η εισαγωγή μαθηματικών τύπων στο ιστολόγιο μέχρι σήμερα αποτελούσε μείζων πρόβλημα και περιόριζε το περιεχόμενο των αναρτήσεων. Διαβάστε πώς λύθηκε το πρόβλημα εισάγoντας εκφράσεις σε LaTeX .

Πρώτοι Αριθμοί
- Μία Εισαγωγή
Εισαγωγικές έννοιες απαραίτητες για τη μελέτη των πρώτων αριθμών. Το θεμελιώδες θεώρημα της Αριθμητικής και η απόδειξη του Ευκλείδη για το άπειρο πλήθος των πρώτων.

- Μία πιθανοκρατική θεώρηση (μέρος Ι)
Ξεκινάμε από το Θεμελιώδες θεώρημα της Αριθμητικής και περνάμε στον υπολογισμό της πιθανότητας ένας δεδομένος ακέραιος $x$ να είναι πρώτος, βάσει του πλήθους των πρώτων που είναι μικρότεροί του.

- Μία πιθανοκρατική θεώρηση (μέρος ΙΙ)
Συνέχεια του πρώτου μέρους [~] και απλοποίηση των αποτελεσμάτων κάνοντας χρήση της λογαριθμικής συνάρτησης και διάφορων άλλων τεχνικών, όπου ολοκληρώνεται στο τρίτο μέρος...[~]

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα ,
    Θέλω τόσο πολύ ν΄ασχοληθώ με τα μαθηματικά και αυτά που γράφεις αλλά στο μεταπτυχιακό δεν μας αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Μας βάζουν συνέχεια ασκήσεις τη μία μετά την άλλη και δεν προλαβαίνω τίποτα άλλο να κάνω
    Θα επανέλθω όταν βρω λίγο χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα Mary. Οι αναρτήσεις θα μείνουν για πολύ καιρό εδώ. Θα έχεις πολύ χρόνο να τις διαβάσεις και αυτον τον χρόνο θα τον βρεις σιγά σιγά... Αλλωστε αυτό που θέλω να κάνω βρίσκεται ακόμα στο αρχικό του στάδιο. Οι αναρτήσεις θα βελτιώνονται και θα εμπλουτίζονται συνεχώς, ενώ θα προστίθενται και εφαρμογές σε Mathematica που θα μπορεί να κατεβάσει ο αναγνώστης να τις εκτελεί, έχοντας έτσι έναν πιο ενεργητικό ρόλο από εκείνον της ανάγνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...καλησπέρα Δεν ξέρω και πως να σε αποκαλέσω...
    Μήπως ξέρεις από τεχνητή νοημοσύνη? Έχω κάτι ασκήσεις και χρειάζομαι λίγη βοήθεια Συγνώμη κιόλας που ρωτάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή